Advertoriale

Gadgeturile Spacer, pur și simplu bune în călătorii


Nu mai constituie pentru nimeni, în momentul de față, o noutate faptul că tehnologia actuală, sub cele mai variate forme, își revendică, într-un ritm tot mai accelerat, locul în viețile noastre. Mai toți dintre noi am ajuns să utilizăm nenumăratele dispozitive inteligente disponibile pe piață, nu doar în călătorii, ci în aproape tot ceea ce facem zi de zi. În fiecare dintre casele noastre, la serviciu sau oriunde ne desfășurăm activitățile zilnice, există cel puțin câteva exemple de tehnologie, iar a le nega utilitatea înseamnă a ne permite fie un dram de naivitate, fie o oarecare doză a lipsei de onestitate. Și, da, pentru că trăim în era vitezei, în continuă mișcare și tot auzind și folosind permanentul „nu am timp”, nu ne rămâne decât să ne străduim a deveni din ce în ce mai eficienți, dinamici și inventivi.

Toate bune și frumoase, însă uneori, urmare a unui zel exagerat, riscăm să ajungem să le acordăm un interes mai mult sau mai puțin justificat. Facem asta pentru a obține soluții tehnologice cu adevărat practice dar, de ce să nu recunoaștem, și dintr-un oarecare imbold al vanităților proprii. Este de netăgăduit faptul că avantajele tehnologiei sunt multiple însă, să mă iertați, a face din utilitatea acestora un factor al unor vădite dependențe, nu-mi pare nici oportun, nici prudent.

Deși personal nu cred să am obsesia gadgeturilor de tot felul, sunt nevoită să recunosc că deseori apelez și eu la ele. Mai cu viteza melcului și reticență în acceptarea lor la început, mai cu o atitudine ironică ulterioară, dar în final, mă las dusă de val și mă văd nevoită a accepta avantajele de tot felul pe care le dobândim utilizându-le. Nu că ar face minuni, dar chiar pot aduce un plus de valoare în diversele întrebuințări.

Dar să las deoparte filosofismele și să revin la ceea ce mi-am propus pentru articolul de azi, și anume, trecerea în revistă a unor dispozitive cărora le găsesc o utilitate în călătorii. Mă pun deci pe treabă și îmi îndrept atenția spre pagina web a unei companii producătoare de echipamente electrocasnice și IT, a cărei misiune, declarată încă din sloganul simplu și totodată atractiv, Spacer – IT comes home, este aceea de a aduce confortul tehnologic în casele noastre.

Spacer oferă un portofoliu interesant de produse, dar acum mă voi concentra doar asupra gadgeturilor cu utilitate pentru călători. Firește că nu voi căuta în categoria cu Scaune gaming, dar după câteva click-uri prin diversele secțiuni de pe site, nu îmi este greu să găsesc o sumedenie de lucruri numai bune de probat în domeniul propus, iar asta cât ai zice…

SELFIE STICK. Acum când fotografierea și filmarea cu telefonul mobil sunt mai practice și mai accesibile ca oricând, selfie stick-ul ne permite să ducem înregistrările și fotografiile de tip selfie la un alt nivel. Datorită mânerului extensibil și ergonomic, dar și conectivității Bluetooth, micul dispozitiv asigură o utilizare complet wireless, simplă și distractivă, activându-ne pofta de a surprinde cele mai reușite autoportrete. În esență, fiind și compact și ușor de transportat, selfie stick-ul este unul dintre accesoriile ideale pentru călătorii. Nu mai lipsește decât englezescul îndemn „say cheese”, iar zâmbetele noastre și ale celor dragi vor arăta luminoase și fericite în decorul spectaculos al unor amintiri de neuitat. Iar în ce privește fotogenia, istoricul și filosoful scoțian David Hume spunea: „Frumusețea lucrurilor există în sufletul celui care le admiră.”

PACHETUL de accesorii auto pentru smartphone. Mă refer la parteneriatul format din două dispozitive foarte utile în călătoria cu autoturismul, și anume, alimentatorul și suportul auto. Să ne gândim la două aspecte. Primul: poate că ne aflăm la volan, dar trebuie să apelăm repede un prieten, pentru a-i propune să ni se alăture în aventură; ne va ajuta să facem acest lucru, mai comod și mult mai în siguranță, nimic altceva decât un suport universal. Al doilea aspect: s-ar putea ca bateria telefonului nostru să se descarce, cerând disperată ajutorul; nicio problemă dacă avem și un încărcător. Bine, bine, veți putea spune, dar ce te faci dacă astrele se aliniază atât de rău și dispozitivele soțului, copiilor sau ale prietenilor se vor descărca concomitent. Poftim?! Nu trebuie să ne alarmăm, deoarece, există o soluție și pentru un astfel de incident. Luăm frumușel un alimentator cu 4 sloturi USB și toată lumea poate striga în cor: „Excelent!”

ADAPTOR. Ce se întâmplă însă dacă, de îndată ce ajungem la destinația mult râvnită, în loc să ne bucurăm de frumusețea locului, vom avea parte de surpriza extrem de neplăcută de a descoperi că prizele de acolo sunt cu totul și cu totul altceva decât ceea ce recunoșteam noi și porturile dispozitivelor noastre? O situație cât se poate de neplăcută, vă rog să mă credeți. Neinformându-mă bine de acasă privind acest detaliu, mi s-a întâmplat așa ceva, iar treaba m-a costat o alergătură frumușică după adaptorul potrivit, în detrimentul vizitelor unor obiective turistice. Tare încurcate ițele prizelor astea și unde mai pui că mai multe țări folosesc modele diferite, treaba devine cu atât mai supărătoare. Atenție însă la varianta propusă de Spacer, pentru că adaptorul lor poate fi folosit în nici mai mult, nici mai puțin de 150 de țări, practic peste tot unde ne va purta pasul. Case closed!

CĂȘTI. Călătoriei parcă îi lipsește ceva dacă muzica preferată nu este luată și ea la purtător. Muzica, integramele, o carte bună și teatrul radiofonic îmi sunt cei mai buni prieteni atunci când orele de așteptare pe mijloacele de transport se scurg parcă mai greu ca niciodată. În compania lor, destinația și drumul înapoi spre casă îmi par mult mai scurte. Cât despre căști, dacă optăm pentru unele wireless, nu ne vom mai alege cu bătaia de cap a cablurilor încurcate, iar dacă au și un microfon integrat, vor deveni utile și convorbirilor noastre telefonice. Tehnologia modelelor actuale asigură o calitate superioară a sunetului, atât printr-o emisie stereo, cât și printr-o filtrare inteligentă a zgomotului extern. În orice caz, atât melodiile preferate, cărțile audio sau piesele de teatru radiofonic pot suna la fel de bine ca acasă și, prin urmare, audiția ne va fi într-adevăr una plăcută.

ECRAN DE PROTECȚIE. Uneori, o simplă neatenție ne poate costa scump. Mai ales în călătorii, când furați de frumusețea locurilor descoperite, ajungem să dăm neglijenței ocazia de a juca un rol principal într-o piesă, mai mult sau mai puțin tragicomică. Culmea este că evenimentele au prostul obicei de a se lega într-un lanț de cauze și efecte și astfel s-ar putea să asistăm la finalul implacabil al eroului tragic al acestei piese. Angajat în lupta cu destinu-i potrivnic, acesta ar putea fi nimeni altul decât vechiul nostru amic, telefonul mobil. Ca atare, mult mai nimerit ar fi să fim prevăzători și să folosim o folie din sticlă securizată, capabilă să treacă cu brio cele mai neprevăzute teste de anduranță. Odată aplicată, pe lângă șocuri mecanice, această folie va asigura și o rezistență mărită împotriva amprentelor, stropilor și murdăriei, fără să afecteze însă culorile, luminozitatea și funcțiile tactile ale ecranului. Convenabil, nu?

RUCSAC. În opinia mea, cel mai util în drumeții este rucsacul, iar acesta trebuie să fie suficient de încăpător pentru laptop și componentele auxiliare, dar nici prea greoi pentru a nu ne stingheri în timpul deplasărilor (mai ales într-o călătorie de circuit). Se poate spune la acest capitol că Spacer poate oferi o gamă de rucsacuri potrivite oricărei persoane care călătorește. Propune câteva modele foarte versatile, prevăzute cu bretele reglabile, bine compartimentate și suficient de încăpătoare. Putem alege dintre modelele cu un design minimalist sau cele mai generoase ca spațiu, iar culorile precum negru, gri, roșu sau albastru sunt opțiuni pentru orice ținută. Laptop, agende, hărți, ghiduri turistice, ori gadgeturile pe care vi le-am amintit, toate își vor afla locul în bagajul călătorului, iar singurele preocupări îi vor fi acestuia doar drumul și câștigarea unor experiențe memorabile.

Concluzii și gânduri de final

Am ales subiectul utilității dispozitivelor în călătorii, deoarece, în ceea ce mă privește, călătoria a fost, este și va fi oricând cea mai bună cale de relaxare. Și când să nu ne vină dorul de a porni la drum dacă nu cu primele semne ale primăverii. Evident, multora se poate să le pară mai tentantă o călătorie vara sau, de ce nu, în celelalte anotimpuri. Eu însă, odată ivite primele raze primăvăratice, parcă nu îmi mai pot abate gândul de la planurile unor noi destinații. Sănătate, liniște lăuntrică și un dram de entuziasm și inițiativă, iar calea se deschide mereu.

Cât despre utilitatea accesoriilor amintite în acest articol, mai rămâne să ne punem întrebarea dacă sunt într-adevăr indispensabile. Răspunsul este simplu: cu siguranță că nu și nici nu ne imaginăm să dăm nas în nas cu peștișorul de aur folosindu-le. Cu alte cuvinte, în orice situație ne-am afla, cu puțină pricepere și inventivitate ne vom putea descurca. Se spune că „nevoia ne învață” și nimic nu cred să fie mai adevărat, chiar și atunci când situația pare că ne depășește.

În altă ordine de idei, progresul tehnologic face posibilă utilizarea multiplelor gadgeturi tot în scopul de a veni în întâmpinarea unor necesități. Datorită lor, viața noastră s-a schimbat enorm, ajutându-ne să ne adaptăm unor exigențe tot mai mari și unui ritm de trai tot mai alert. Nu ne poate acuza nimeni că apelăm la cele mai viabile soluțiile și avantaje, pentru că lucrurile evoluează rapid și noi trebuie să ținem pasul cu ele. Atâta timp cât nu facem loc în viețile noastre unor excese, nu ne lăsăm angrenați într-un cerc vicios al utilității împletite cu dependența, nici nu ne vom lăsa purtați de un val iluzoriu spre un liman al victoriilor găunoase.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2020, proba 5. Primăvara, Spacer te trezește la viață!

2 gânduri despre „Gadgeturile Spacer, pur și simplu bune în călătorii

Lasă un comentariu