Advertoriale

Vacanță în siguranță cu Litoralulromanesc.ro


Pandemia și vacanța, cale de supraviețuire

Vremea frumoasă ne îndeamnă să ne facem planuri de vacanță. Dar acum, deși mai așteptată ca oricând, vacanța ne va fi oarecum altfel decât suntem obișnuiți. Din cauza pandemiei, vom fi ceva mai precauți în alegerea destinațiilor pentru concediu și a modului în care ne vom petrece timpul de relaxare. Se prea poate ca unii dintre voi să fi revenit deja ușor la stilul de viață de dinainte de pandemie, dar eu mă număr printre cei pentru care prudența și respectarea regulilor reprezintă o prioritate. Nu este o exagerare, ci doar un gest de responsabilitate. Totuși, asta nu înseamnă că am șters complet vacanța de pe lista de priorități. Pentru că marea este veșnic o opțiune de luat în calcul pentru mine, arunc o privire rapidă peste oferta de înscrieri timpurii de pe site-ul agenției Litoralulromânesc.ro, pentru soluții de vacanta in siguranta.

CUPRINS:

Pandemia și vacanța la mare

Dacă vorbim de vacanța de vară, în lista destinațiilor preferate de familia mea, marea primează întotdeauna. Zilele cu soare, nisipul fin, apele limpezi ale mării și senzația de libertate pe care ți-o oferă acest loc minunat sunt de neînlocuit. Ai mei nu au fost niciodată mari iubitori ai muntelui, însă marea a însemnat întotdeauna un refugiu de poveste. Unul de care sufletele noastre s-au agățat cu dor și dragoste de la un an la altul.

Înainte de pandemie, parcă totul venea de la sine, iar concediul perfect mai că se programa singur. Sejurul acela de o săptămână, pregătit și cu câte o jumătate de an înainte, era așteptat cu nerăbdare, iar speranța șansei unor zile însorite ne anima tuturor sufletele. Dar acum? Ei bine, recunoaștem sau nu, lucrurile s-au schimbat. Lumea de odinioară, mult prea angrenată într-o goană spre o destinație incertă, a fost scuturată bine de venirea pandemiei. Resorturile care ne purtau existența pe un prea repede înainte au fost zdravăn afectate și toți am rămas descumpăniți.

Să mai fie oare posibilă revenirea la stilul de viață cu care eram obișnuiți? Eu aș zice că da, putem descoperi în noi resursele necesare să ne redobândim viața de dinainte de pandemie. Mai putem vorbi de o vacanță sigură la mare? Da, vreau să cred că este posibilă. Pot planifica totul online, fiind suficient de multe variante dintre care să pot alege, fără prea multe griji. Cât despre transportul la malul mării, mașina personală ne poate duce spre locul visat, indiferent în ce parte a țării locuim. Dacă înainte de pandemie luam în calcul varianta transportului public, acum această opțiune este complet nepotrivită.

O vacanță în contextul pandemiei?

Plecarea în concediu pe timpul pandemiei nu îmi pare a fi o misiune imposibilă sau moftul unei aventuri desprinse din cărțile SF. Este adevărat că anii aceștia nu sunt etaloane la capitolul vacanțelor, dar trăim într-un context căruia trebuie să ne adaptăm. Nu mai putem călători mult pentru a descoperi cele mai spectaculoase plaje ale lumii? Nicio problemă! Dacă ne este gândul la vacanță, nici nu trebuie neapărat să plecăm prea departe, indiferent de îndemnurile turistice, uneori cu o prea fățișă promovare în contextul dat, ademenindu-ne spre călătorii mult prea costisitoare.

Mult mai bine ar fi să ne îndreptăm atenția spre plajele românești, pentru că sunt printre cele mai frumoase din Europa și pentru că putem alege dintre o mulțime de locuri superbe, cu nimic mai prejos în garantarea unui concediu reușit. În plus, și aici, răsăritul de soare este uimitor de frumos!

5 motive pentru o vacanță la Marea Neagră

Plaje întinse cu nisip fin

Am vizitat de-a lungul timpului numeroase destinații turistice, am avut șansa de a descoperi cele mai surprinzătoare decoruri, cu plaje desprinse parcă din cărțile cu basme. Totuși, deși uimitoare, multe dintre acesta nu se puteau lăuda cu un nisip la fel de fin ca la noi. Litoralul românesc se poate mândri cu plaje care atrag foarte mulți turiști români și străini deopotrivă, iar în ofertă găsim de la plaje renumite și aglomerate, până la plaje mai „sălbatice”.

Clima

În lunile de vară ne bucurăm de zile superbe, de soarele fierbinte și de temperatura caldă a mării. Ne răsfățăm cu un bronz sănătos în bătaia razelor de soare, iar când căldura devine prea apăsătoare, ne răcorim în valurile azurii. Orientarea foarte bună a litoralului românesc face ca plajele noastre să fie la fel de primitoare ca și cele mediteraneene.

Tratamente și Spa

Litoralul nostru este recunoscut ca destinație Spa de top. Ne putem relaxa cu numeroase pachete de tratamente și servicii de 4 și 5 stele, veritabile oaze de revitalizare pentru trup și spirit. Terapii balneare tradiționale cu apă sărată și nămol sapropelic din Lacul Techirghiol, masaje revigorante și de recuperare, ritualuri faciale, remodelare corporală, programe anti-aging și ritualuri de wellness inspirate din culturi occidentale și orientale, toate pot face deliciul unui concediu cu o atmosferă plină de șarm și relaxare.

Obiective turistice

Delfinariul, parcurile acvatice, satul de vacanță, telegondola, muzeele, bisericile și moscheile valoroase sunt doar câteva dintre obiectivele preferate de turiști. În plus, istoria Dobrogei înseamnă un giuvaier turistic pentru pasionații de istorie. Dintre locurile încărcate de istorie ce ne pot face vara mai frumoasă la malul mării, luând în calcul contextul pandemic, ar fi de amintit cele care au zone de vizitat în aer liber: Cetatea Histria (veritabilă experiență arheologică, dar și evadare într-un cadru natural spectaculos) și Complexul muzeal de la Adamclisi (unul dintre cele mai mari complexe arheologice și muzeistice din România).

De dragul trecutului

Pentru mine, litoralul românesc reprezintă raiul copilăriei. Locul acela grozav unde călătoream alături de părinții mei dragi și de câțiva prieteni o dată pe an, vara. Așteptam acele vacanțe ca serbările zilelor de naștere. Calculam cam cât ar mai fi până la viitoare vizită încă pe drumul de întoarcere acasă. De ce iubesc marea? Pentru că există, așa, cu tot ce este ea!

Pregătirea reîntâlnirii cu Marea Neagră

Argumente pentru o vacanță cu Litoralulromânesc.ro

Așadar, m-am decis! Și în acest an, vreau un concediu la mare. Dar ce trebuie să fac pentru a-mi planifica vacanța? Desigur că înainte de a-mi face bagajele, vacanța trebuie pregătită. Așa că deschid internetul și las agenția Litoralulromanesc.ro să mă inspire. De ce tocmai ea? Pentru că este turoperatorul nr. 1 pe segmentul vacanțelor la Marea Neagră, iar oferta disponibilă pe site îmi arată cele mai multe oferte de cazare în stațiunile românești. Da, aleg una dintre ele și voi călători, însă îmi voi lua toate măsurile de siguranță, de distanțare socială și de igienă.

Rezervare din timp sau last minute?

Precum înainte de pandemie, pentru a beneficia de o reducere substanțială la rezervarea vacanței, nu pierd vremea și îmi planific vacanța din timp. Agenția a lansat o ofertă specială cu o multitudine de variante de înscrieri timpurii, pentru a permite achiziționarea vacanței la preț redus. Și mă grăbesc, pentru că oferta Inscrieri Timpurii Flexibil Litoral 2021 se aplică unui număr limitat de pachete turistice!

Asigurare storno?

Deviza călătoriei din acest an este, așadar, „vacanta in siguranta”, de aceea la rezervarea vacanței voi opta pentru o asigurare storno. Pentru că am optat pentru varianta înscrierii timpurii, pentru care trebuie să efectuez plata integrală cu cel puțin 60 de zile înainte de începerea sejurului, mă gândesc la faptul că anularea călătoriei poate fi extrem de costisitoare. Este indicată prevederea unei protecții financiare în cazul unei eventuale anulări și, în plus, în cazul unei îmbolnăviri cu SARS-CoV-2, turistul poate anula gratuit rezervarea făcută și i se returnează sumele achitate.

Pachetul de vacanță preferat

Atunci când mergem la mare, la plajă, la relaxare, alegem confortul maxim: deci optăm pentru un hotel de minim trei stele, cu un pachet all inclusive. Spuneam într-un articol anterior, scris tot pentru Litoralulromanesc.ro, că nu este câtuși de puțin plăcut să alergi după variante de mese în arșița soarelui, gâfâind și risipind clipe prețioase care mai bine le-ai dedica odihnei, distracției și amintirilor frumoase.

Concluzie – cum ne vom petrece timpul la mare

Cum ne vom petrece vacanța la mare pe timpul pandemiei? Aici voi răspunde că vom căuta să bifăm toate acele motive pentru care am ales litoralul romanesc, despre care v-am povestit deja. Vom beneficia de răsfățul reconfortant al serviciilor Spa, vom (re)vizita obiective turistice sau pur și simplu ne vom petrece timpul la soare, rememorând copilăriile petrecute la mare alături de părinți. Indiferent de opțiune, și această vacanță – că este pandemie sau nu – va fi una reușită!

Articol participant la Spring SuperBlog 2021 – Proba 14. Vacanță în siguranță cu Litoralulromanesc.ro. Probă sponsorizată de Litoralulromanesc.ro.

Sursă foto: Litoralulromanesc.ro

3 gânduri despre „Vacanță în siguranță cu Litoralulromanesc.ro

Lasă un comentariu