Advertoriale

Aventuri în bucătăria minunilor


O vizită surpriză

Pregătesc documentarea pentru noul articol înscris în concursul Spring SuperBlog 2021, la o probă sponsorizată de Franke România, așa că destinația pentru informare îmi va fi Franke magazin online. Găsesc aici gamele complete de electrocasnice Franke, toate dedicate unei bucătării moderne exemplare. Cât despre noile colecții – Smart, Maris și Mythos – sunt de-a dreptul surprinzătoare, vizând soluții de funcționalitate și design inedit ce vin în întâmpinarea noilor cerințe ale celor mai exigenți consumatori. Analizez o multitudine de detalii privind produsele, iar acest magazin online este foarte generos în explicații. Lucrez cu spor, iar în timpul scrisului, mai arunc și câte o privire fugară spre televizor. Este emisiunea La Cină, iar prezentatorii o au invitată pe Nadia Comăneci, idolul copilăriei mele și un model fascinant de viață. O iubesc și o stimez, iar cu ocazia acestei emisiuni pot afla ce a mai făcut în ultima vreme. Mă bucur enorm să o aud povestind și ascult cu emoție discuția despre momentul Montreal care a schimbat fața gimnasticii.

S-a făcut târziu, soarele a apus demult, și mi-e puțin somn. Articolul este acum gata, dar mai vreau să găsesc pe net și o rețetă de pască. I-am invitat la masa de Paște pe ai mei și nu vreau să-i dezamăgesc. Voi găti ciorbă și friptură de miel, iar pentru desert, un cozonac cu nuci și o pască. Doar că pentru pască am nevoie de rețetă. Booon, dar înainte de asta să-mi verific și căsuța de e-mail… dar ce văd?! Nu-mi vine să cred! Am câștigat marele premiu la un concurs: o vedetă va fi oaspetele meu la masa de Paște, iar în mod surprinzător aceasta va fi tocmai Nadia Comăneci! Eh, asta chiar este o surpriză! Vai, dar acum este musai să găsesc o rețetă simplă de pască, ceva cu care să nu dau greș! Caut repede printre rețetele tradiționale de Paște și noroc cu postările unei doamne. Foarte talentată în artele bucătăriei și celebră pe net cu cele mai năstrușnice idei de rețete. Poate va fi și salvatoarea mea. Și da, chiar la ea am găsit și rețeta dorită. Este foarte simplă și sunt convinsă că este delicioasă, dar ar fi bine să fac o probă înainte de marele eveniment. Nu-mi permit nici cea mai mică greșeală, așa încât haideți să ne apucăm de treabă!

Pasca fără aluat prinde contur

Pregătesc ingredientele, dar parcă am senzația că mă aflu într-o bizară schimbare de decor. Nici nu mai știu când am ajuns să am o bucătărie atât de bine pusă la punct. Mobila este superbă, iar electrocasnicele Franke și-au făcut loc la mine în bucătărie pe sprânceană. Mă bucur că le-am putut bifa pe toate cele pe care mi le-am dorit. Faptul că în materie de eficiență în gătit mă vor ajuta enorm contează foarte mult pentru mine. Apoi, din punctul de vedere al design-ului, mai că aș zice că bucătăria mea este ruptă cumva din vilele filmelor cu James Bond.

Dar să revin la ingrediente. În primul rând, trebuie să specific faptul că rețeta pe care am găsit-o este pentru o pască fără aluat. După cum spuneam, se pregătește ușor, în aproximativ 15 minute, iar timpul de coacere este de aproximativ 50 de minute. Practic se amestecă ingredientele după cum urmează: amestec bine cu un tel ouăle întregi cu zahărul și semințele de la păstaia de vanilie; încorporez apoi brânza de vaci și amestec bine cu o lingură; adaug untul (care este la temperatura camerei); adaug făina puțin câte puțin; tot puțin câte puțin pun și grișul; apoi smântâna (12% grăsime); la final, stafidele.

Pasca se va coace Smart

Compoziția astfel pregătită se toarnă într-o formă de copt (unsă cu unt și tapetată cu făină) și se dă la cuptorul preîncălzit (170°C), pentru aproximativ 45-50 de minute (sau până când pasca devine aurie). Nu-mi fac griji în legătură cu coacerea pentru că am parte de un ajutor de nădejde: un cuptor Franke pirolitic Smart FMS 97 P, dotat cu un program exclusiv de coacere pentru patiserie. Nu doar creează o ambianță deosebită în bucătăria mea, având un design modern realizat din cristal negru și finisaje din inox, dar îmi oferă nu mai puțin de nouă funcții extrem de utile pentru un gătit ușor. Doar selectez programul dorit și temperatura, iar cuptorul face restul pentru mine. Așa voi face și pentru pasca de Paște și activez cronometrul. Cuptorul meu mă va anunța când este gata printr-un semnal acustic.

Un duet sau un trio Maris pentru eleganța eficientă în bucătărie

Între timp, pot să-mi văd mai departe de gătitul altor bunătăți. Eventual aș putea să mă ocup de ciorba pe care am lăsat-o la fiert pe plita Franke Maris Free. Este o plită pe gaz și se distinge prin standarde tehnice ridicate. Îmi oferă siguranță, iar cât privește aburul, nici vorbă de așa ceva, pentru că hota Maris Neo beneficiază de o aspirare dublă (frontală și inferioară), oferind o putere mare de evacuare. Bucătăriile moderne care necesită un design desăvârșit și o eficiență exemplară au nevoie de acest cuplu perfect. Pentru a putea cumva menține sub control nevoia de a găti cele mai ambițioase rețete, dar și imaginea impecabilă a bucătăriei mele, apelez la o tehnologie de încredere. Prin urmare, o plită și o hotă sau, de ce nu, o hotă, o plită și cuptor Franke din gama Maris pot fi o soluție victorioasă pentru rețetele mele.

Mythos sau curățenia mitică în bucătărie

Dar ce te faci, când te pomenești cu mormane de vase murdare împrăștiate peste tot la finalul vreunei rețete. După ce am pus la cuptor pasca, iar pe foc ciorba, mă uit acum cu groază la dezastrul rămas în urmă. Ce e drept, nu prea le am cu ordinea atunci când mă apuc de gătit. Nu-i nimic însă, chiuveta Franke Mythos MYX 210-70, realizată din inox alimentar AISI 304, beneficiază de o cuvă spațioasă (de 70 de cm), foarte încăpătoare pentru mormanul de vase murdare rămase la rândul de spălat. Această chiuvetă îmi oferă spațiul necesar, astfel încât să pot face lumină și în această problemă și totul va arăta splendid, ca la început.

Rezultate, rezultate delicioase…

Apoi, după finalizarea timpului de copt al delicioasei mele rețete de pască, nici cuptorul nu se lasă mai prejos. Cum asta? Datorită funcției inovative Press to Clean, care îmi permite să scot geamul interior de pe ușa cuptorului, așa încât să pot curăța rapid și fără efort geamul din interior și cel de la exterior. În plus, fiind un model nou, acest cuptor beneficiază și de un sistem de curățare PIROLITICĂ.

Gata! Se aude semnalul cuptorului de final de coacere. Să mă grăbesc să scot delicioasa mea pască, dar mi se pare că ar trebui să-mi cam fac griji să nu mă ard când scot tava. Dar nu, nu-mi fac nicio problemă, pentru că a scoate o tavă fierbinte din acest cuptor nu înseamnă o sarcină atât de riscantă. Cum asta? În acest scop mă voi ajuta de șinele telescopice. Această misiune nu-mi va cauza nicio bătaie de cap.

Felul în care miroase în bucătărie este minunat, iar pasca arată într-un mare fel. Dacă va ieși așa și cu ocazia vizitei Nadiei Comăneci, voi fi cea mai fericită. Dar zic să nu mă entuziasmez prea repede și să mă conving și de gust. O fi tot la fel de gustoasă pe cât de bine arată? Ia să îmi tai o feliuță aburindă și să o încerc…

Revenire… și un gând de final

Ce altceva să vă mai spun? Probabil faptul că, tocmai când voiam să gust din minunăția de pască, realizez o schimbare bruscă de decor… ”Unde te afli, de fapt, Cristino?!” Cu strângere de inimă, sunt obligată să constat că nu, în mod cert nu mă mai găsesc în acea bucătărie de revistă, doldora de echipamente și electrocasnice de ultimă generație. Sunt doar acasă, la birou, în fața laptopului pornit. Pagina articolului de blog este încă în lucru și așteaptă momentul publicării. Iar întrebarea plină de familiaritate „A fost un vis?” primește un răspuns afirmativ.

Din păcate, se adeverește faptul că într-adevăr posibila vizită a Nadiei Comăneci a fost doar un vis. Desigur, pe această doamnă minunată probabil că nu am să o întâlnesc niciodată, însă personalitatea ei este atât de puternică, de frumoasă, încât fie și doar prezența ei la televizor îmi este suficientă. Iar uneori, atunci când o întâlnire totuși nu poate avea loc, așa cum ați văzut, puterea imaginației are darul de a face minuni. Cât despre rețeta de pască, cu siguranță am găsit-o cândva pe net, tocmai la doamna aceea cu mult talent în bucătărie. O voi pregăti pentru masa de Paște și îmi doresc să îi surprind pe ai mei cu un rezultat delicios.

În acest moment, sunt nevoită să recunosc că ceea ce tocmai ați citit este doar o ficțiune, o născocire personală, care sper să vă fie cumva de folos. Cât despre partea cu proba de concurs, ei bine, este reală, rândurile de față chiar fiind scrise pentru un articol participant la concursul Spring SuperBlog 2021. Despre ce probă este vorba de această dată? Proba 16 – Ghici cine vine la… prânzul de Paști?! Este penultima probă din concurs și da, este sponsorizată de Franke România. Sper că v-a plăcut și vă mulțumesc pentru lectură!

Sursă foto: frankemagazinonline.ro;

Editare imagine ingrediente rețetă: canva.com

2 gânduri despre „Aventuri în bucătăria minunilor

Lasă un comentariu