Advertoriale

Andromeda vinde praf de stele


Cuprins:

Despre ce a pățit Andromeda

Într-o seară frumoasă de primăvară, la scurtă vreme după amurg, preafrumoasa Andromeda își ținea capul sprijinit de umărul unui nor cosmic și ofta adânc. Care Andromeda?! Andromeda… galaxia aceea ușor vizibilă cu ochiul liber în nopțile senine… Se află ea la o distanță de un milion și jumătate ani lumină, dar este cea mai apropiată de Calea Lactee.

Și cum vă spuneam, stătea ea așa sărăcuța și ofta. Parcă stelele nu-i mai străluceau în cosițele-i de aur ca odinioară, iar în preajmă-i plutea o liniște apăsătoare. Galaxiile apropiate o priveau îngrijorate și se întrebau ce o fi pățit, dar nu îndrăzneau să-i vorbească, știind-o cam iute la mânie când încercai s-o descoși.

Calea Lactee, buna ei prietenă, o vedea și îi era limpede că ceva îi provoca multă amărăciune. Nici ea n-ar fi vrut să o tulbure, dar tare se mâhnea să o vadă așa și prinzând curaj o întrebă:

– Ce ți s-a întâmplat, draga mea? De ce ești tristă? Nu scoți o vorbă, iar ochii tăi au adunat multă amărăciune!

– Tare mai sunt neînsemnată!

– Dar ce spui, Andromedo? Tu zici asta? Tu, una dintre cele mai frumoase și mai strălucitoare dintre galaxii? Tu, cea care reverși o lumină neasemuită pe cer, prețuită și admirată în toate colțurile universului? Galaxiile vecine nu mai știu cum să-ți intre în voie și să te imite, minunându-se de grația și strălucirea ta! Nu mai spun că parcă tot cosmosul este mai încântat să te privească.

– Voi credeți că eu mă bucur să aștept mereu așa? „De muncit″, îmi zic, „nu-i vorbă că muncesc de dimineață până seara.″ Toate ne ostenim, toate toarcem din fuiorul timpului câte un fir lung de lumină, după care țesem, fiecare mai cu sârg, pânze scânteietoare de aștri. Apoi este adevărat, rodul muncii mele se vede în strălucire și nu de puține ori m-am bucurat să primesc atâta admirație din partea voastră, numai că acum alta îmi este grija.

– Ce fel de grijă?

– Uite ce este… pentru că multe dintre voi mi-ați tot cerut un crâmpei din strălucirea mea, m-am hotărât de o vreme să adun mai mult praf de stele și să vă fac pe plac. Am strâns de aici, am cules de acolo, și uite așa, am reușit să pun deoparte grămezi frumușele din acest colb luminos. Apoi am împărțit tuturor celor ce vi-l doreați.

– Așa?

– Doar că am ajuns să adun atât de mult, încât, chiar și după ce v-am dăruit tuturor după bunul plac, am rămas cu atât de mult! Toată ordinea pentru care eram vestită s-a dus pe apa sâmbetei! Nici nu-ți imaginezi ce nebuloase mi s-au format, iar de la atâta praf, stelele îmi prind a strănuta cu fiecare mică mișcare. Și apoi, tare m-aș mai bucura să știu că lumina mea ar putea ajunge iarăși cât mai departe…

-Te înțeleg!

Ideea unui antreprenoriat

– Așa că ce mi-am spus: „Nu-mi rămâne decât să încep să vând din el. Dacă văd că se vinde, voi produce și mai mult și am să ajung să mă îmbogățesc în strălucire cât ai bate din palme. Așa că pun repede un anunț pe netul intergalactic și mă apuc de treabă.″

 – Întocmai! Și ai făcut asta?

– Am adunat praful de stele în saci de diferite mărimi pe care i-am pregătit și i-am aranjat cum m-am priceput mai bine și am dat un anunț. Iar acum tot aștept, doar, doar s-ar arăta cineva interesat.

– Foarte bine!

 – Da, dar acum, pentru că nu văd niciun semn de interes, simt o deznădejde și mai mare! Răspunsuri răzlețe și apoi nimic… Nici că i-ar păsa cuiva de praful meu de stele!

Calea Lactee se gândi puțin și apoi zâmbi:

– Poate că nu ai făcut suficient!

– Ce vrei să spui? Praful meu este atât de strălucitor, iar eu m-am străduit cum am putut mai bine!

– Nu te contrazic, dar poate ai nevoie de o cale de promovare mai eficientă și un loc care să te aducă mai aproape de posibilii cumpărători. Universul este atât de mare, încât chiar și ție îți poate fi greu să atragi atenția într-o așa puzderie de stele. Nu este galaxie care să nu-și dorească să fie observată și toate ne aprindem toate puterile pentru asta. Prin urmare, nu ar trebui să te surprindă faptul că nu sunt prea multe semne după un singur anunț.

Ce este un marketplace și cum îi folosește Andromedei în vânzări?

– De acord, deci ce e de făcut?

Și Calea Lactee îi explică Andromedei că își poate dezvolta un mic business, că poate vinde praful de stele online. Dar îi atrage atenția asupra faptului că, odată cu evoluția comerțului online intergalactic, un simplu anunț nu este suficient. Că ar fi bine să urmărească tendința vânzărilor actuale, să afle noile oportunități și că ar trebui să-și diversifice și ea prezența online. Trebuie să adune informații despre fiecare unealtă de promovare disponibilă și să se familiarizeze cu noile metode de vânzare.

O soluție ideală pentru asta ar fi un marketplace. Pentru că lumea marketplace-ului reprezintă o platformă de comerț online adresată tuturor, fiind creată special cu scopul de a facilita vânzările. În calitate de vânzător va putea lua simplu și eficient legătura direct cu cumpărătorii. Practic poate folosi platforma marketplace-ului pentru a ajunge la un public deja format pentru a vinde produsele sale. Clienții sunt acolo, caută produse online, iar el li se poate adresa cu ceea ce are de vândut. Acei clienți nu ar ajunge la fel de ușor la site-ul său.

Sărmana Andromeda rămase năucită! Abia dacă o mai putea urmări pe Calea Lactee înșirându-i acele lucruri caraghioase și, prinzând un moment o și întrebă:

– De unde știi tu toate astea? Și cum aș putea eu ține cont de atâtea ciudățenii pe care mi le îndrugi?! Nu, mai bine renunț…

Despre cum o poate ajuta Negociat.ro în vânzarea prafului de stele

– Dar bine îți șade, Andromeda! Repede mai dai bir cu fugiții!

– Bine îți șade ție să-ți râzi de mine așa! Și aproape podidind-o lacrimile, Andromeda continua să o privească deznădăjduită pe Calea Lactee care îi spuse:

– Liniștește-te! N-ai de ce te teme. În plus, am o idee. Poftim!

Și Calea Lactee îi trimite Andromedei pe unda diafană a unui vânt solar un cartonaș cu niște însemne stranii. Dar pe o parte scria în limba stelară Marketplace Negociat.ro

– Negociezi ușor, cumperi cu spor! Un concept nou de magazin online, un marketplace în care utilizatorii pot cumpăra un număr mai mare de produse?

– Exact! Am găsit acest cartonaș la o cometă care a trecut pe lângă o mică planetă a unuia dintre sistemele mele solare. Val-vârtej a trecut cometa prin apropierea planetei și cartonașul i s-a prins de coadă. Tare nefericită mai era să vadă cum o mulțime de planete și ai lor sateliți făceau haz pe seama ei și m-a rugat să o ajut. S-a bucurat mult să o scap de el, dar mai mare mi-a fost mie bucuria să aflu ce conține misteriosul cartonaș. La început nu înțelegeam ce reprezentau acele însemne mărunte și am așteptat cu sufletul la gură tălmăcirea venită de la un bătrân înțelept, unul dintre cei mai pricepuți în asemenea isprăvi.

– Totuși, la ce îmi poate fi mie de folos?

– Nouă! Nouă ne poate fi de mare ajutor. Știi? Am adunat și eu puțin praf de stele. Nu la fel de strălucitor ca al tău, dar suficient de luminos. Eventual, de te învoiești, am putea să fuzionăm într-o afacere comună.

Andromeda, mai să-și piardă răbdarea, dar se stăpâni și o mai întreabă pe Calea Lactee:

– Așa, să zicem că începem o afacere împreună, dar tot nu înțeleg ce legătură are asta cu acest cartonaș?

– Uite despre ce este vorba. Se pare că acest Negociat.ro reprezintă un marketplace, un magazin online pe acea micuță planetă. Vine în ajutorul vânzătorilor și cumpărătorilor deopotrivă cu o variantă optimă de comercializare a produselor. De pe acest marketplace online se pot cumpăra peste 150.000 de produse de la mai bine de 250 de vânzători. Cumpărătorii sunt încântați de oferta variată, iar vânzătorii beneficiază de o administrare facilă a comenzilor. În plus, primesc notificare prin email de fiecare dată când sunt comandate produsele lor. Sunt informați în permanență.

De ce cumpără clienții de pe Negociat.ro?

– Dar de ce vin clienții să cumpere de pe acel marketplace? Au anumite avantaje?

– Sigur că da. Negociat.ro este un concept nou de magazin online, un marketplace în care utilizatorii pot cumpăra variate categorii de produse și nu doar atât: cumpărând un număr mai mare de 10 articole din același produs, pot chiar negocia prețul cu vânzătorul. La cumpărare accesează fie butonul “Adaugă în coș”, fie pe cel cu “Negociază”. De ce l-ar alege pe ultimul? Evident pentru a negocia direct cu vânzătorul un preț mai bun la produsele pe care doresc să le achiziționeze. Vânzătorul primește solicitarea de ofertă și răspunde în cel mai scurt timp prin email.

– Cumpărătorul găsește ceea ce își dorește și are posibilitatea să cumpere mai ieftin. Convenabil, dar cum procedează?

– Îți explic. Să luăm exemplul unui pasionat de grădinărit și, pentru că știu cât de mult îți place să cultivi trandafiri de stele multicolore, ne vom gândi cum ai proceda chiar tu. Să presupunem să dorești să plantezi niște butași noi în grădina ta astrală, dar realizezi că îți lipsesc anumite unelte de grădinărit. Cum procedezi? În loc să pierzi vremea căutând în nenumărate surse, accesezi platforma de marketplace și descoperi o serie întreagă de oferte de la numeroși vânzători. Doar trebuie să consulți categoria relevantă privind produsele pentru casă, bricolaj și petshop; alegi subcategoria “grădinărit”, iar aici vei găsi ceea ce te interesează. Interfața prietenoasă îți va face ușoară misiunea de a căuta. Apoi, vei apela la un filtru de selecție a brandurilor disponibile și a intervalului de prețuri.

De exemplu, selectezi o sapă pentru sădit. Poți afla detalii privind produsul, date despre livrare, garanție, retur și câte și mai câte.

Datorită funcționalităților avansate ale marketplace-ului, produsele se actualizează automat: stocurile, prețurile, detaliile despre produse, etc. Tu analizezi și compari repede ofertele disponibile, iar când ai găsit ceea ce te interesează, poți cumpăra direct sau  poți apela la varianta de a negocia cu vânzătorul.

Comandă de pe marketplace și vei câștiga

– Pare simplu și rapid!

– Și nu doar atât. Fiind anul 2021 al planetei pe care se găsește, negociat.ro oferă 2021 de premii! Cu fiecare comandă online intri în extragerea pentru premiu. Apoi, există și alte sute de premii în produse sau premii surpriză direct în coletul comandat. Te poți convinge singură.

Andromeda îi sorbea cuvintele prietenei sale. Nu putu să nu o mai întrebe:

– De unde știi tu toate astea despre Negociat.ro? Cartonașul nu conține decât numele marketplace-ului și o înșiruire de caractere ce par a fi o adresă de net cosmic…

– Chiar așa. Aceea este adresa lor de net. Ei îi spun adresei „site″, iar net-ului cosmic îi spun „internet″.

– Înțeleg… iar toate detaliile pe care mi le-ai descris le-ai aflat accesând acea adresă?

– Verifică și tu… dar nu mai zăbovi! Trebuie să ne apucăm cât mai repede de treabă! Înscrierea noastră pe o platformă de marketplace ca viitori antreprenori poate fi asul din mâneca business-ului nostru pentru succes. Un marketplace potrivit ar putea fi propulsorul afacerii noastre cu praf de stele.

În loc de „ș-am încălecat pe-o șa și v-am spus povestea așa”

Și uite așa, alături de Calea Lactee, Andromeda a început să vândă praf de stele. Nu aș putea să vă mai spun și despre cât de bine le-a mers afacerea cu praf de stele, dar la cât de întreprinzătoare le știu și dacă au profitat și de avantajele unui marletplace, tind să bănuiesc că s-au descurcat. Apoi, dacă în vreo noapte senină vedeți că strălucesc stelele mai abitiri, să știți că este de la fermecătorul praf de stele cumpărat de la cele două harnice galaxii.

Gata! Povestea Andromedei este așternută pe filele blogului meu, lăsăm coperta pixelată să se închidă, dar mai țin să menționez ceva: ceea ce tocmai ați citit reprezintă un articol participant la proba 11 – Marketplace Negociat.ro – Negociezi ușor, cumperi cu spor. Este o probă sponsorizată de Negociat.ro din cadrul concursului Spring SuperBlog 2021.

Mulțumesc pentru lectură!

Surse imagini: Negociat.ro și Pixabay.com

Editare imagini: GIMP

Un gând despre „Andromeda vinde praf de stele

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s