Advertoriale

Cum alegi cel mai bun parchet pentru încălzirea în pardoseală


Căutați un parchet potrivit pentru încălzirea în pardoseală? Atunci haideți să vorbim astăzi despre câteva aspecte de luat în calcul înainte de a lua o decizie în acest sens.

Nu amintim motivele pentru care am putea opta pentru un asemenea sistem de încălzire în locuința noastră. Evident că pot fi unele de ordin economic, fiind un sistem mai puțin costisitor din punctul de vedere al întreținerii; de ordin practic și estetic, luându-ne adio de la caloriferele de sub ferestre în vederea utilizări acelor spații în alte scopuri; sau pur și simplu pentru senzația aceea extrem de plăcută pe care o avem la atingerea suprafeței calde în zilele geroase de iarnă. Dar nu, nu aceste motive fac subiectul postării de astăzi. Așa cum spuneam, vom vorbi despre ce fel de parchet am putea alege pentru un sistem de încălzire în pardoseală, care sunt criteriile pe care va trebui să le luăm în calcul în luarea unei decizii și despre cum îl montăm: să ne străduim să ducem la îndeplinire treaba cu montajul singuri sau să apelăm la serviciile unei echipe cu experiență în montaj.

Cum alegem cel mai bun parchet pentru încălzirea în pardoseală?

Haideți să înțelegem, pentru început, ce presupune încălzirea în pardoseală! Tot ansamblul este compus din centrala termică (care poate fi pe gaz, electrică sau pe lemne), tipul de încălzire (printr-un sistem de conducte cu apă sau cu ajutorul unor covoare electrice) și kitul de încălzire în pardoseală.

Atunci când alegem un parchet pentru încălzirea în pardoseală, punctul de plecare este să conștientizăm importanța calității în asigurarea unei garanții cât mai extinse a investiției făcute. De aceea, vă voi prezenta în cele ce urmează câteva aspecte de care trebuie să ținem seama atunci când decidem să alegem un astfel de pachet pentru propria locuință.

Rezistența termică – este esențială la alegerea unui pachet pentru încălzirea în pardoseală, iar de ceea ce trebuie să ținem cont este că plăcile de parchet mai groase prezintă o rezistență termică mai mare; rezistența termică depinde, de asemenea, și de esența lemnului, de aceea lemnul moale, poros (precum bradul sau molidul) are o rezistență mai mare la transferul termic decât lemnul tare, cu porozitate mică.

Stabilitatea dimensională – la fel de importantă în alegere noastră, lemnul fiind stabil dimensional în condițiile în care cantitatea de umiditate este de aproximativ 30%; varianta cu cel mai bun raport preț-calitate, care nu se decolorează de la soare, nu se pătează și nu se zgârie ușor ar fi parchetul laminat, însă variantele mai sigure, pe care le recomandă specialiștii, ar fi parchetul dublustratificat și cel triplustratificat, acestea având și coeficienți mici de dilatare.

Grosimea parchetului – reprezintă un alt aspect la care trebuie să fim atenți, iar specialiștii ne recomandă o grosime minimă de 8 mm, fiind asigurată astfel o rezistență bună atât la trafic, cât și la căldură. Pentru un transfer termic foarte bun este recomandat parchetul laminat, acesta putând fi instalat direct pe șapă. Dacă ne dorim un parchet din lemn natural, trebuie știut că și acesta se poate preta la un sistem de încălzire în pardoseală, dar trebuie să ne asigurăm că nu depășește 2 cm în grosime. Parchetul natural este un foarte bun izolator termic și astfel cu cât este mai gros stratul cu atât va fi mai ineficient la încălzire. Pentru un aspect plăcut, însă la un preț mai accesibil decât parchetul masiv, putem opta pentru parchetul dublu sau triplustratificat, care este format din mai multe straturi de lemn natural de esențe diferite. Dacă optăm însă pentru varianta mai luxoasă a parchetului masiv, este indicat să ne orientăm spre esențe cu densitate medie și mare, precum sunt cele exotice.

Calitatea adezivului – este un alt factor care conferă garanția că lucrarea va fi durabilă. Un adeziv de calitate poate costa ceva mai mult, dar achiziționându-l, ne putem asigura că va oferi rezistență montajului parchetului nostru.

Calitatea montajului – depinde de experiența persoanelor care execută lucrarea. Este preferabil să apelăm la o firmă specializată în montajul parchetului peste sisteme de încălzire în pardoseală. Nu toți meseriașii dețin cunoștințele necesare privind executarea unor lucrări sigure în aceste condiții. În plus, ar trebui să acordăm atenție garanției pe care o oferă firma la care apelăm pentru montaj. Și încă ceva! Să ne obișnuim să consultăm fișa tehnică a parchetului pe care intenționăm să-l achiziționăm. Aceasta trebuie să conțină toate datele privind condițiile unei instalări în siguranță și în condiții bune.

Concluzii!

Acum că am aflat cum alegem parchetul potrivit pentru sistemul de încălzire în pardoseală, cel mai bine ar fi să căutăm ofertele cele mai bune. Vom găsi o mulțime de producători și magazine fizice și online cu o varietate impresionantă de modele. Chiar dacă, la o comparație de prețuri, am putea fi tentați să ne îndreptăm atenția spre un tip de parchet mai ieftin, pe termen lung s-ar putea să cheltuim mai mult pentru înlocuirea acestuia odată ce tot mai multe urme de uzură nu vor întârzia să apară. Așa că eu vă propun să luați în considerare oferta Alma Parchet, un nume important pe piața de pardoseli premium, în special din lemn. Alma Parchet este furnizor de soluții de pardoseli la cheie, oferind consultanță în alegerea pardoselilor potrivite, livrarea și montajul parchetului în condiții de calitate superioară și confort.

Spring SuperBlog 2021 este competiția în cadrul căruia particip cu prezentul articol. Sponsorul celei de-a 9-a probe este Alma Parchet, iar enunțul acesteia este: „Pardoseli din lemn pentru casa ta„.

Sursă imagini: site-ul superparchet.ro.

Un gând despre „Cum alegi cel mai bun parchet pentru încălzirea în pardoseală

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s