Advertoriale

Fermă se dorește? FRISOMAT o hală potrivită-i construiește!


– Ionuț, de ce ești supărat?

– Cum de ce? Știi că acum vreo cinci ani am început o mică afacere în agricultură. O fermă de vaci de lapte. Aveam o pășune, am mai luat și un teren pe care am construit un mic grajd, am cumpărat câteva mulgători și 15 vaci de lapte. Totul a fost așa cum mi-am dorit, am avut și viței și producția de lapte era bună, iar cu trecerea anilor a tot crescut.

– Dar nu te înțeleg, că din câte îmi spui lucrurile par să meargă bine, deci care-i problema?

– Da, dar vezi, odată ce numărul de văcuțe s-a mărit, ferma a ajuns neîncăpătoare. Așa că intenționez să mă extind, să pot ține chiar și un efectiv de 100, 150 de capete.

– Bravo, Ionuț! Ai făcut o treabă bună. Prin urmare, vrei o fermă de lapte mai mare. Și la ce te gândești? Cum ai vrea să fie?

– Păi îmi doresc mai mult spațiu. O hală mai mare pentru adăpostirea animalelor, o sală de muls încăpătoare și un spațiu mai mare pentru colectarea laptelui. Totul să fie bine organizat și de calitate.

– Așa? Și?

– Nu știu cu cine să construiesc hala. Îmi doresc să găsesc o firmă de încredere, cu experiență, care să facă totul ca la carte. Să-mi ofere responsabilitate și calitate în realizarea visului meu.

– Apelează la Frisomat!

Cine este FRISOMAT?

– Frisomat?

– Da. Frisomat România, din Piatra Neamț. Este filiala unei companii belgiene și te poate ajuta să-ți construiești proiectul exact așa cum ți-l dorești. Poate construi o hală spațioasă, sigură și rezistentă într-un timp scurt. Sigur va găsi soluția ideală, optimizată și personalizată pentru afacerea ta, astfel încât viitoarea fermă de lapte să fie realizată cu maximum de eficiență.

– Construiește hale pentru ferme de lapte?

Proiectează și construiește hale metalice din oțel laminat la rece pentru orice domeniu: spații de depozitare, producție, magazine, showroom-uri, birouri, depozite de cereale etc. Au făcut și săli de sport, spații de recreere și hangare de avioane. De exemplu, la Breaza au construit o hală metalică pentru o fabrică producătoare de velomobile. Este singura fabrică de acest gen în țara noastră.

– Dar au experiență și în construcția fermelor de vaci?

– Sigur că da! Frisomat proiectează și construiește ferme de vaci de peste 40 de ani, lucrând cu ingineri și medici veterinari de specialitate. Are sisteme constructive optimizate și adaptate aplicațiilor fiecărui client. Deci poți conta pe expertiza companiei în găsirea soluției perfecte pentru noua ta fermă de vaci. Vei beneficia de o soluție personalizată, proiectată și construită conform cerințelor tale.

– Sună bine!

– Întocmai, și așa cum ți-am spus, proiectează, produce, livrează și montează hale industriale din oțel laminat la rece oricare ar fi destinația construcției. Este un partener de încredere, deținând un departament de cercetare și dezvoltare, colaborând strâns cu cercetători de top din lume pentru a cerceta, testa și propune soluții inovatoare indiferent de domeniul de activitate al clienților săi.

– Cum asta?

– Asta pentru că Frisomat, compania mamă, a fost fondată în 1978 în Belgia. De atunci a realizat peste 35.000 de proiecte de hale metalice în peste 100 de țări în cele mai variate domenii. Cât despre Frisomat România, este una din cele 14 filiale ale companiei mamă, iar anul acesta aniversează nu mai puțin de 25 de ani de activitate. Activează pe piața din România din anul 1996, iar până în acest moment a construit aproape 1.000 de hale metalice, acoperind peste 982.000 mp și este partenerul de încredere a peste 869 de antreprenori din România.

Unde are birouri?

– Zici că Frisomat România este din Piatra Neamț?

– Da, are sediul central în Piatra Neamț, dar mai are birouri și în Otopeni și Cluj Napoca. Deci, nu-ți fă griji, că poate acoperi toată țara. Poate construi oriunde, indiferent de destinație sau locație.

Cum construiește?

– Prin urmare, are capacitatea de a monta și hale de mari dimensiuni?

– Poate construi hale cu deschidere liberă de până la 35 m, diverse înălțimi și lungime nelimitată. Cum ziceam, asigură construcții personalizate, adaptate diverselor domenii de activitate, oricărei linii de producție sau de procesare. Sunt hale din oțel prefabricate, construcții modulare și extensibile, ce se pot personaliza conform cerințelor clienților.

-Dar asta în cât timp?

– Foarte repede, acest lucru fiind posibil tot datorită procesului integrat de prefabricare și montaj.

– Asigură și proiectarea? Și transportul?

Deține controlul întregului proiect. Controlează fiecare etapă, de la fazele de cercetare, proiectare și producție, până la transportul și montajul propriu-zis. Asigură chiar și servicii post-vânzare. Frisomat este singurul constructor internațional care oferă o abordare integrată.

– Se folosesc materiale suficient de rezistente pentru ferme?

– Toate halele construite de această companie oferă rezistență și sunt ușor de întreținut, fiind construite din oțel galvanizat cu Zn 275 gr/mp. Asta înseamnă că inclusiv în cel mai agresiv mediu, precum o fermă de vaci, toate elementele de construcție sunt protejate împotriva coroziunii. În plus, Frisomat poate chiar spori protecția prin construirea halei pe un soclu de beton. În plus, o hală fermă de vaci de la Frisomat poate fi dotată la cerere cu variate tipuri de acoperiș, uși mari de acces și ferestre de diferite dimensiuni, cu sau fără izolație și sisteme eficiente de ventilație.

– Oare hala va putea fi compartimentată așa încât să cuprindă toate echipamentele de grajd necesare, soluții robotizate și o sală mare de muls, poate chiar una de tip rotativ?

– Halele Frisomat permit integrarea unei game întregi de echipamente necesare pentru o fermă de lapte cu tehnologie de vârf privind mulsul și întregul management din domeniu. Specialiști și proiectanți cu experiență te vor ajuta să-ți planifici ferma așa cum îți dorești. De asemenea, Frisomat are experiență în a lucra și cu alți furnizori în ceea ce privește integrarea echipamentelor și spațiilor specifice pentru o fermă de vaci. Vei obține soluții pentru a lucra la capacitate maximă și pentru a obține maximizarea producției de lapte a efectivului tău. Hala va beneficia de o structură rezistentă și un design estetic.

Oferă soluții ecologice?

– Au și soluții ecologice?

Oțelul este 100% reciclabil. Vorbim despre structuri din oțel galvanizat care este un material reutilizabil, nicio parte nu se pierde. În plus, datorită inovațiilor departamentului său de cercetare și dezvoltare, Frisomat a reușit performanța obținerii unei structuri metalice de oțel laminat la rece ce consumă 30% mai puțin oțel, oferind construcții la fel de puternice și rezistente.

– La ploi multe, zăpadă, vânt?

– Exact! Inclusiv siguranța în caz de seism. Ah, încă ceva legat de orientarea companiei spre sustenabilitate: oferă un sistem de transport inteligent, reduce deșeurile la minimum, iar în procesul de fabricație se folosește energie regenerabilă (50% din energia consumată provenind de la panouri solare).

Cât mă costă?

– Toate bune și frumoase, dar mai spune, lucrează scump?

– Oferă prețuri competitive, un raport calitate-preț foarte bun. Întreabă experții Frisomat și îți vor oferi consultanță în estimarea costului cu construcţia viitoarei tale hale. În plus, că dorești un calcul hala metalica sau mai multe informații despre un proiect hala metalica, tastează subiectul care te interesează în bara de căutare a site-ului Frisomat și poți afla o mulțime de informații. De exemplu, despre scheme de ajutor și granturi de investiții în domeniul agricol la care ai avea și tu acces.

Asigură garanția construcției?

– Hai că aproape m-ai convins, dar mai zi-mi ceva legat de garanție. Oferă așa ceva?

– Da, Frisomat oferă o garanție de 3 ani la partea de montaj, 10 ani pentru foarte multe componente, iar cât privește structura metalică, Frisomat este răspunzător pentru întreaga durată de viață a construcției, adică 50 de ani.

– După câte am aflat, cred că m-am hotărât. Voi lua legătura cu Frisomat. Poate că mă va ajuta să-mi dezvolt și eu afacerea.

– Cu siguranță vor putea. De fapt, unul dintre sloganele lor chiar sună așa: „We Shelter Your Business„.

***

Textul pe care l-ați citit a fost inspirat de proba cu numărul 8, a competiției Spring SuperBlog 2021, o provocare propusă de Frisomat, care sărbătorește 25 de ani de existență în România. Cât despre proba propusă de ei, poartă titlul: Frisomat – 25 de ani construiți.

Sursă imagini: site-ul Frisomat;

Sursă video: Pagina YouTube Frisomat.

Un gând despre „Fermă se dorește? FRISOMAT o hală potrivită-i construiește!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s