Advertoriale

5 cristale pentru semnul zodiacal Gemeni


1. Gânduri introductive

„Mioara și Sispo pășiră într-o sală de marmură albă ca laptele, încrustată cu tot felul de pietre prețioase, ce întruchipau ghirlande pe pereți. Drept în mijlocul acestei săli se afla un bazin mare cu apă, pe care pluteau lebede albe, ca zăpada de albe…

– Privește, Mioara, aceasta este cea dintâi sală numită Sala lebedelor. Mai avem de trecut prin cele unsprezece săli: sălile pietrelor prețioase, pentru a ajunge în Sala Tronului, la preaînălțata mea stăpână, o vesti piticul pe fată.

(…)

Mioara mergea uimită și ascultătoare alături de pitic și nu mai scoase niciun cuvânt. Privea în juru-i cu admirație nespusă, minunându-se de cele ce vedea.

În sala a doua, o lumină galbenă, blândă și pală izvora din pereții încrustați cu nestemate și din pilaștrii ciopliți tot din nestemate, care-i susțineau.

Sispo rosti:

– Aceasta e Sala opalelor.

– Ce galben frumos, cu luciri ca de miere curată! Ce ape face piatra aceasta prețioasă… Și în câte felurite forme sunt tăiate opalele! Nici nu-ți mai vine să-ți iei ochii de la ele, murmură Mioara.

Dar piticul e grăbit. O trage de mână, după el, pe copilă.

Pornind mai departe, pătrund în Sala a treia, de culoare verde.

– Pare că talazurile mării ar fi încremenit aici, în felurite tonuri de verde! exclamă Mioara.

Sispo îi explică:

– Aceasta este Sala smaraldelor!

Dar nici n-apucă Mioara să le privească bine, că piticul o sili să meargă mai departe. Înainte, tot înainte trebuiau să meargă.

Și iată că intrară în cea de-a patra sală, care era roșie ca focul. Pietrele care acopereau pereții și tavanul păreau vâlvătăi de foc.

– Sala rubinelor, șopti Mioara singură, fascinată. Ah, Sispo, toată această sală pare cuprinsă de flăcări!

(…)

Când pătrunseră în cea de-a unsprezecea sală, ea părea o seră uriașă, în care se aflau toate soiurile de trandafiri. De la cel alb, marmorean, până la soiul atât de rar, de trandafir negru. Toate culorile se aflau aici adunate! Trandafirii roz erau cu atâta măiestrie lucrați, încât Mioara se repezi să-i miroasă. Dar care nu-i fu mirarea când băgă de seamă că nu erau trandafiri adevărați, ci făcuți cu multă artă și migală din pietre prețioase.″

Sursă foto: facebook.com/pietresemipretioase/

Am desprins acest fragment dintr-o carte ce mi-a fermecat copilăria, iar asta pentru că imaginea descrisă de cele câteva rânduri îmi pare similară celei pe care o regăsim în magazinul StoneMania Bijou. Multitudinea de culori și frumusețea cristalelor și pietrelor semiprețioase naturale din magazin ne încântă și ne poartă gândul spre feeria tărâmului de basm al cărții Talismanul de safir, scrisă de Elvira Bogdan. Dacă încă nu ați avut ocazia să o descoperiți, nu ezitați să citiți acestă carte minunată, deoarece are darul de a ne cuceri indiferent de vârstă.

Magazinul StoneMania Bijou aparține unei societăți lansate în 2013 și în prezent, atât fizic, cât și on-line, reușește să ne farmece simțurile cu nu mai puțin de 10.000 de produse din categoriile Cristale naturale, Pietre semiprețioase, Feng Shui și Aromaterapie. Cristalele și pietrele semiprețioase sunt importate din toată lumea: Brazilia, India, Pakistan, Africa de Sud, China, Peru etc. Sunt 100% naturale, vin însoțite de certificat de garanție și conformitate și le putem găsim comercializate în stare brută, șlefuite sau sub forma unor bijuterii confecționate manual.

Știați că fiecărei zodii îi sunt benefice anumite cristale naturale? Da, și este recomandat să le purtăm în bijuterii: bijuterii pentru protecție, bijuterii pentru dragoste, bijuterii pentru prosperitate, etc. Prin urmare, nu doar pentru frumusețea lor, ci și pentru o serie de avantaje, proprietăți terapeutice sau chiar pentru chakre. Nu prea știu eu care-i treaba cu chakrele, dar dacă pe eticheta destinului vostru scrie Gemeni, ca și în cazul meu, aruncați o privire peste rândurile acestui articol. Voi încerca să schițez, pe scurt, proprietățile celor cinci cele mai importante cristale ale acestei zodii.

2. Care-i treaba cu zodia Gemeni?

Nefiind astrolog și neavând asemenea cunoștințe și abilități, permiteți-mi să propun elucidarea acestui mister prin intermediul a două descrieri pe care le-am aflat pe internet:

„Gemeni, al treilea semn astrologic, este un semn de aer. Nativilor acestei zodii le vine ușor să comunice cu oricine și de aceea se pot integra oriunde îi poartă pașii. (…) Sunt în continuă mișcare și se adaptează foarte ușor oricărui anturaj. Sunt înzestrați cu o mare curiozitate.″ (france-mineraux.fr)

„Inteligența legendară a nativului zodiei Gemeni îl face o ființă specială. Deosebit de curios, are o dorință constantă să cunoască tot ce mișcă în jurul său. Datorită elocvenței și spiritului rapid, compania sa este foarte căutată. Întrucât caută să se intereseze despre tot, Gemenilor le lipsește uneori capacitatea de concentrare și acest lucru le poate aduce consecințe negative în viața profesională sau personală.

Gemenii sunt mereu activi și nu le place rutina. Preferă să trăiască liberi, după bunul plac, motiv pentru care li se recomandă exercitarea unor profesii care să le permită să călătorească sau să-și schimbe domiciliul.

Deosebit de schimbător, acest semn de aer este comunicativ și jucăuș, dar poate deveni îngrijorat și instabil. Putea fi considerat un bun orator, dar poate tinde să manipuleze.

În dragoste, el exprimă o nevoie uriașă de atenție, afecțiune și tandrețe. Cu toate acestea, îi vine greu să-și împărtășească emoțiile și să-și facă cunoscute sentimentele.″ (vuillermoz.fr)

3. Despre cele 5 cristale pentru zodia Gemeni

OCHIUL DE TIGRU, supranumit și piatra angelică, este secretul fericirii Gemenilor și piatra protectoare prin excelență a acestui semn zodiacal. Gemeni reprezintă un semn al dualității, iar ochiul de tigru oferă nativului acestui semn echilibru. Îl ajută să-și depășească încăpățânarea și să iasă din tipare. Aduce noroc, sporește creativitatea și întărește voința. În plus, protejează împotriva energiilor negative. „Ochiul de tigru acționează ca o oglindă care reflectă energiile negative către emițătorul lor.″ (esocalice.fr) În Evul Mediu se credea că are puteri magice, fiind o amuletă împotriva vrăjilor și deochiului, motiv pentru care cavalerii obișnuiau să le poarte asupra lor atunci când participau la cruciade.

CALCITUL este și el adesea asociat Gemenilor. Foarte frecvent în natură, calcitul este un mineral a cărui denumire are originea în limba greacă („chal″) sau latină („calx″), ceea ce înseamnă „calcar″. Stimulează încrederea, curajul și voința. Este un cristal activ care are capacitatea de a spori munca și progresul deținătorului său. Are proprietăți spirituale, ajutându-ne să reintrăm în legătură cu adevărata noastră natură, cu Sinele nostru Superior. Dacă suntem Gemeni și avem o fire mai nervoasă, migrene sau trecem printr-o stare de apatie, din cauza lipsei unor stimuli intelectuali, ei bine, aceasta este piatra prețioasă perfectă pentru noi. Asigură o balanță a emotivității, înlesnind obținerea unui echilibru între gândurile raționale și emoții. Este un amplificator puternic de energie, având capacitatea de a calma instantaneu mintea nervoasă și de a absorbi ca un burete emoțiile toxice și negativitatea.

AVENTURINUL VERDE mai este cunoscut sub denumirea de „piatra oportunității″ și este un cristal puternic în ajutorul Gemenilor. Nativii acestui semn se află într-o continuă mișcare și schimbare și corpul lor energetic are nevoie de liniște, iar acest cristal tocmai asta le aduce. Aduce calm, echilibru și crează un flux al pozitivității și abundenței. Dizolvă tendința scăderii stimei de sine și încurajează încrederea în forțele proprii. Aventurinul verde este magic pe tărâmul șansei și al bogăției, fiind folosit ca talisman norocos de către amatorii de jocuri de noroc. De altfel, numele său este derivat din cuvântul italian „aventura″, însemnând „din întâmplare″ și „prielnic, norocos″.

MOSS AGAT sau agata de mușchi este recomandată Gemenilor, deoarece le poate da stabilitate și echilibru emoțional. Este un talisman norocos și, precum ochiul de tigru, această piatră semiprețioasă are capacitatea de a alunga energiile negative. Sporește inspirația, creativitatea și facilitează expunerea precisă a gândurilor și a ideilor, deci perfect pentru Gemenii care desfășoară profesii din domenii legate de comunicare, resurse umane și secretariat. Sporește curajul, aduce prosperitate și, din punct de vedere fizic, stimulează circulația sangvină. „Romanii antici apreciau agata datorită reputaţiei sale în domeniul medicinei, dar şi pentru proprietăţile sale metafizice.″ (teilor.ro/blog) De altfel, agatele au fost folosite încă din perioada Egiptului Antic, fiind printre primele pietre semiprețioase utilizate de oameni în istorie.

CARNEOLUL este tot o piatră benefică dualilor Gemeni, deoarece are proprietăți…, ați ghicit, stabilizatoare și îi ajută să-și sporească motivația, creativitatea și succesul. Originea denumirii sale lasă loc unor dispute de interpretări. Unele opinii spun că o regăsim în latinescul „carnis″ („carne″), pe când altele cum că ar deriva din termenul latin medieval „corneolus″, derivat la rândul său din latinescul „cornum″ („cireașă″). Cert este că ambele cazuri fac referire la acele culori pe care le prezintă această piatră: culoarea brun-roșcată sau roșu portocaliu. Vechii egipteni o purtau asupra lor ca o sursă de reînnoire și vitalitate constantă și o așezau chiar și în morminte drept „armură magică” pentru viața de după moarte.

4. Concluzii

Se mai spune că atunci când simțim că ne atrage o anumită piatră, mai mult decât alta, acela este semnul că piatra respectivă ne este benefică și mai potrivită. O bijuterie ce pune în valoare o piatră prețioasă nu este doar șic, dar este și practică, oferindu-ne o anumită protecție și o încărcătură pozitivă. Poate că ar trebui să acordăm mai multă atenție acestui aspect.

Cititorii fideli ai blogului meu cunosc faptul că realizez și eu bijuterii și, deși folosesc preponderent micuțele mărgele de nisip, nu ezit să adaug și câteva elemente semiprețioase modelelor mele. De altfel, de curând am început să utilizez și mărgele Toho și Delica și, adăugând și câteva cristale sau mărgele semiprețioase, pot obține rezultate spectaculoase. Conferă bijuteriilor un plus de mister și un farmec aparte, parcă ezoteric. Cât despre cabochoanele din semiprețioase, mi-am procurat deja câteva și abia aștept să le folosesc. În plus, acum că am aflat lucruri atât de interesante despre cristale, sunt convinsă că bijuteriile în care le voi folosi nu vor fi doar mai frumoase, dar vor deveni și niște amulete redutabile, ce le vor aduce multe beneficii purtătoarelor lor.

Acest articol participă la competiția Spring SuperBlog 2020, Proba 11. Ce bijuterii și cristale se potrivesc zodiei tale?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s