Mărgele de nisip


Mărgele de nisip este numele generic pentru mărgelele de dimensiuni mici. În general,  acestea prezintă formă sferică şi se folosesc în confecţionarea bijuteriilor şi obiectelor delicate, fiind înşirate sau integrate în realizarea ţesăturilor de mână sau la războiul de ţesut.  În ceea ce mă priveşte, ador să le folosesc pentru realizarea florilor, dar şi a unor broderii din mărgele.  Admir foarte mult răbdarea şi talentul celor care reuşesc să obţină din aceste broderii adevărate opere de artă.

Mărgelele rotunde sunt cunoscute şi sub denumirea de mărgele rocaille, fiind produse în ţări precum Cehia, Japonia, China, India şi Franţa, fiind disponibile într-o gamă largă de dimensiuni şi finisaje. Cât despre mai multe amănunte referitoare la dimensiuni, sistemele de dimensionare la nivel internaţional şi echivalarea acestora, forma variată, dar şi alte picanterii despre originea acestor mărgele voi încerca să culeg în cadrul unor articole viitoare.

Pentru moment, ataşez acestui scurt articol un set de bijuterii pe care l-am realizat cu ajutorul mărgeluţelor. Este vorba despre un inel, o brăţară şi o broşă într-un model floral. Este adevărat că utilizarea mărgelelor de nisip necesită puţină răbdare şi o oarecare îndemânare, dar eu consider că rezultatele merită puţin efort.

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s